giovedì 12 aprile 2012

Για την επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την Κατάληψη του ΒΟΞ


Για ακόμη μία φορά οι φασίστες βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ χρησιμοποιούν την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα για να στοχοποιήσουν μία κατάληψη καταθέτοντας επερώτηση στη Βουλή. Όπως έχουμε ήδη καταγράψει (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ), εδώ κι ένα χρόνο, οι βουλευτές Γεωργιάδης, Πλεύρης και Ανατολάκης έχουν ξεκινήσει ένα κύκλο τοποθετήσεων και επερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με τις καταλήψεις και την κατάσταση στο 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας. Έτσι ακολουθώντας την τακτική προβληματικοποίησης των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων χώρων και εν γένει των επιλογών και πρακτικών του α/α χώρου προσπαθούν να εδραιώσουν στον δημόσιο διάλογο μία αντίληψη στοχοποίησής του που θα τον καθιστά εύκολη λεία στα κατασταλτικά σχέδια. Αυτουργός αυτή τη φορά είναι ο Αθ. Πλεύρης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΡΟ.ΠΟ και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με την κατάληψη του κτηρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από συντρόφους και συντρόφισσες για τη μετατροπή του σε κοινωνικό κέντρο (το πρώτο κείμενο της κατάληψης το διαβάζετε εδώ).

http://pat61.squat.gr/2012/03

Η επερώτηση και οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ.

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=67536f08-314f-4d79-9d5d-872767917c5e


Στις αρχές του 2012, άτομα που προερχόμαστε από τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, καταλάβαμε το κτίριο ΒΟΞ στα Εξάρχεια, με στόχο τη μετατροπή του σε ανοιχτό κοινωνικό κέντρο. Η επιλογή μας αυτή έχει να κάνει τόσο με τη διεύρυνση των κοινωνικοπολιτικών αγώνων μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις, σε μια εποχή όπου η οικονομική – συστημική κρίση απειλεί και επιτίθεται σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας, όσο και με την οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης και επικοινωνίας με τη γειτονιά.

Το Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ θα αποτελέσει ένα χώρο αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, ζύμωσης και δημιουργίας, χωρίς ιεραρχίες, προτάσσοντας τη συντροφικότητα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Σε μια περίοδο κοινωνικών, πολιτικών και ταξικών αναταράξεων, οι απελευθερωμένοι χώροι αγώνα αποτελούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για την κυριαρχία. Η επερώτηση του βουλευτή Πλεύρη του ΛΑΟΣ εντάσσεται σε μια κεντρική πολιτική του κράτους που στοχοποιεί συστηματικά τα ανταγωνιστικά ριζοσπαστικά εγχειρήματα, όπως οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι.

Η απάντησή μας προς το κράτος και σε κάθε φασιστοσυμμορίτη, είναι πως το κτίριο αξιοποιείται ήδη, από αγωνιζόμενους ανθρώπους που αμφισβητούν τον κυρίαρχο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια αταξική κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς και εκμετάλλευση.

Οι κινήσεις αυτές δε μας τρομάζουν. Αντίθετα επιβεβαιώνονται οι φόβοι της εξουσίας σε καθετί που αντιστέκεται, που δεν ελέγχεται και δεν περιορίζεται από τους θεσμούς και τους παράγοντες του συστήματος. Οι καταλήψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για ελευθερία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



Κατάληψη ΒΟΞ

09/04/12

http://pat61.squat.gr/

Nessun commento:

Posta un commento