domenica 29 aprile 2012

Οι Ναζί δολοφονούν στην Πολωνία

Το Bialystok είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της ανατολικής Πολωνίας. Για αρκετό καιρό Καθολικοί, Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ζούσαν μαζί σε μια περιοχή. Το Bialystok είναι επίσης γεμάτο από ανθρώπους από τον Καύκασο. Μόνο μια ακροδεξιά οργάνωση μπορούσε να συσταθεί και να είναι δραστήρια. Δυστυχώς αυτή η οργάνωση είναι η Αίμα & Τιμή (Blood & Honour).
Για αρκετά χρόνια η τοπική αντιφασιστική ομάδα Antifa Wildbeast αγωνίστηκε ενάντια τόσο στην Α&Τα όσο και στις τοπικές αρχές – οι οποίες όχι μόνο ανέχονται τους Ναζί αλλά και τους βοηθούν. Το 2010 η αστυνομία συνέλαβε 100 αντιφασίστες λίγο πριν αρχίσει το συλλαλητήριό τους. Τους συνέλαβαν παρόλο που δεν είχαν κάνει τίποτα. Απλά δέχθηκαν επίθεση από μια μικρή ομάδα Ναζί οι οποίοι χρησιμοποίησαν μαχαίρια.
Οι αντιφασίστες που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν σε ένα μέρος μαζί με τρία μέλη της οργάνωσης Αίμα & Τιμή συμπεριλαμβανομένων των Artur Wusocki και Marcin Lukaszczuk. Οι τρεις Ναζί μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν. Μπορούσαν να καπνίζουν τσιγάρα, να κοιτάνε τα κινητά τηλέφωνα που είχε κατασχέσει η αστυνομία από τους αντιφασίστες. Ένας από τους αξιωματικούς έπαιρνε φωτογραφίες προσώπων χρησιμοποιώντας το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο και τους τις έδειξε. Οι διασυνδέσεις με τις τοπικές αρχές έδωσαν στην Αίμα & Τιμή αρκετές ευκαιρίες να επιτεθούν σε ανθρώπους χωρίς να έχει επιβληθεί κάποια τιμωρία μέχρι τώρα. Τρομοκρατούσαν τους Ρωμά (Τσιγγάνοι) και έκαναν τακτικά επιθέσεις σε οπαδούς τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Πρόσφατα προσπάθησαν να κάψουν το διαμέρισμα ενός μετανάστη από το Πακιστάν. Μια μέρα επιτέθηκαν σε έναν Αρμένιο μποξέρ που αμύνθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τον μποξέρ και ο δικαστής τον έθεσε υπό αστυνομική επιτήρηση. Λίγες μέρες αργότερα οι Ναζί του ξαναέκαναν επίθεση χρησιμοποιώντας μαχαίρια. Τα πρόσωπα των δύο Ναζί που αναφέρθηκαν παραπάνω ονομαστικά καταγράφηκαν αλλά η αστυνομία δεν έκανε τίποτα.
Την νύχτα του Πάσχα η Αίμα & Τιμή έκανε πάλι επίθεση. Μπήκαν σε ένα κλάμπ που λεγόταν Pulp Fiction και είπαν ότι θα «καθαρίσουν» τους αριστερούς. Οι εργαζόμενοι του κλαμπ τους έδιωξαν με τις κλωτσιές αλλά ένας άντρας και μια γυναίκα είχαν τραυματιστεί από μαχαίρια. Ο άνδρας πέθανε χθες.
Η κατάσταση στο Bialystok είναι πιθανότατα ή χειρότερη σε όλη την Πολωνία. Οι τοπικές αρχές επέτρεψαν σε δύο μέλη της Αίμα & Τιμή να οργανώσουν μια συμμορία η οποία τρομοκρατεί την πόλη.
Η φωτογραφία δείχνει την οργάνωση Αίμα & Τιμή στην πορεία της 11ης Νοεμβρίου που οργανώθηκε το 2009 από την National Radical Camp και την All Polish Youth. Δυο εθνικιστικές οργανώσεις οι οποίες επισήμως αρνούνται πως έχουν κάτι κοινό με το νεοναζιστικό κίνημα.
Διάβασε: Αντιφασιστικές συγκρούσεις στην Πολωνία.
http://eagainst.com

http://antifasismos.wordpress.com/

Nessun commento:

Posta un commento