giovedì 12 aprile 2012

Χιλή: Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στην ελληνική πρεσβεία κι απειλές κατά της ζωής Ελλήνων διπλωματών


Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΗ – Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άμα ζητάς κάτι από το κράτος, είναι σαν να αναγνωρίζεις την εξουσία του πάνω μας. Γνωρίζοντας όμως ότι υπάρχουν συντρόφια φυλακισμένα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πιο βάρβαρο πρόσωπο του εχθρού, στηρίζουμε αυτούς που απαιτούν αξιοπρέπεια μέσα κι έξω από τις φυλακές, και πάνω απ’ όλα αυτούς που διακινδυνεύουν τη φυσική τους ακεραιότητα αγωνιζόμενοι ενάντια στην εξουσία.

Αλληλεγγύη μας είναι η επιθετική δράση. Γι’ αυτό, στις 9 Απρίλη πραγματοποιήσαμε μια τηλεφωνική φάρσα, προειδοποιώντας για την τοποθέτηση βόμβας στην ελληνική πρεσβεία στη Χιλή. Επιπλέον, στείλαμε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλές κατά της ζωής Ελλήνων διπλωματών.

Με αυτές τις εύκολες χειρονομίες θελήσαμε αφενός να συμπράξουμε στη διεθνή καμπάνια για την αποφυλάκιση της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου κι αφετέρου να στηρίξουμε από απόσταση τους συντρόφους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο, φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να φρενάρουν τις συνεχείς μεταγωγές τους και να μεταφερθούν οριστικά στις φυλακές Κορυδαλλού. Ζητάμε από τα συντρόφια στην Ελλάδα να τους ενημερώσουν ότι δεν είναι μόνοι.

Δε θέλουμε αυτή η προκήρυξη να είναι όπως δεκάδες άλλες, γι’ αυτό θέλουμε να προτείνουμε ένα θέμα προς διάλογο. Η δράση μας είχε ως στόχο να εκφοβίσει λιγάκι τους αντιπροσώπους της ελληνικής εξουσίας στη Χιλή. Αλλά είμαστε τρομοκράτες; Κάποια συντρόφια έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη με αυτόν τον τρόπο. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή η έννοια γίνεται κατανοητή με διαφορετικούς τρόπους κατά τη διάρκεια της Ιστορίας και σε διαφορετικούς τόπους. Η θεώρησή μας είναι ότι η αναρχία δε νιώθει συμπόνια για τους καταπιεστές, και μας δίνει χαρά να ξέρουμε ότι νιώθουν ένα ρίγος να διαπερνά την πλάτη τους όταν εμείς δεν υποτασσόμαστε. Μα δε βλέπουμε τον τρόμο ως το μεγάλο μας στόχο, ούτε και θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όποιον συναντάμε στο διάβα μας. Ξέρουμε ότι η πλειονότητα του κόσμου συναινεί στη διατήρηση της εξουσιαστικής τάξης, αλλά είναι οι κυβερνώντες κι οι καπιταλιστές αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν μια πολεμική και επικοινωνιακή υπεροχή, η οποία τους επιτρέπει να ’ναι οι πιο μεγάλοι τρομοκράτες εντός της κοινωνίας.

Εμείς αναζητάμε να καταστρέψουμε την εξουσία τους και να επιτεθούμε με αυτές τις μικρές δράσεις, που αποτελούν επίσης τρόπους προπαγάνδας της αναρχίας. Ελπίζουμε να πολλαπλασιαστούν σε άμεση συσχέτιση με την εμφάνιση νέων συντρόφων, διατεθειμένων να αρνηθούν την εξουσία και να την πολεμήσουν. Αφήνουμε το διάλογο ανοιχτό, με αδερφικούς χαιρετισμούς.

Παραθέτουμε επίσης, αμέσως παρακάτω, το απειλητικό κείμενο όπως στάλθηκε στους Έλληνες διπλωμάτες στη Χιλή.

—Διεθνιστές αλληλέγγυοι για την αναρχία απ’ το Κόνο Σουρ (Νότιο Άκρο), Χιλή

« Τη στιγμή που διαβάζετε το παρόν κείμενο, οι αντιπρόσωποι του ελληνικού κράτους στη Χιλή διατρέχουν κίνδυνο. Αυτήν τη στιγμή είναι τοποθετημένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στα αυτοκίνητά τους, που θα εκραγούν σε 40 λεπτά, εκτός αν ειδοποιήσετε άμεσα την αστυνομία. Το ξέρουμε, όπως το ξέρετε κι εσείς, ότι η ασφάλεια του συστήματος είναι ευάλωτη κι ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της αστυνομίας δεν είναι τόσο καλά πληροφορημένες. Η πρόθεσή μας είναι απλή: να δείξουμε ότι πίσω από τις φιγούρες των ισχυρών κρύβονται απλά ανθρώπινα όντα που νιώθουν τρόμο και ανασφάλεια μπροστά στην επίθεση αυτοοργανωμένων ατομικοτήτων και εξεγερσιακών αναρχικών στη Χιλή, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φωτιά της εξέγερσης στην Ελλάδα ανάβει επίσης το φιτίλι της ανταρσίας σε αυτά τα εδάφη, που η εξουσία δεν τα έχει ειρηνεύσει.

Αυτή είναι μια πράξη αλληλεγγύης με τη Στέλλα Αντωνίου, αναρχική φυλακισμένη από τον Δεκέμβρη του 2010 στην Ελλάδα και κατηγορούμενη για συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία που έχει αρνηθεί χωρίς να αρνηθεί την αναρχική ταυτότητά της. Το ελληνικό κράτος έχει απορρίψει την αποφυλάκισή της, παρά την ασθένεια η οποία την ταλαιπωρεί, ενώ και σε άλλα μέρη του κόσμου πραγματοποιούνται δράσεις αλληλεγγύης για την ίδια. Θέλουμε επίσης να ξέρετε ότι γνωρίζουμε την κατάσταση του Παναγιώτη Αργυρού και του Γεράσιμου Τσάκαλου, φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται σε απεργία πείνας απαιτώντας να δοθεί ένα τέλος στις συνεχείς μεταγωγές τους από φυλακή σε φυλακή. Με αυτές τις μεθόδους το ελληνικό κράτος παίρνει εκδίκηση ενάντια σε αυτούς τους συντρόφους. Αλλά δεν είναι μόνοι τους. Θα πάρουμε την εκδίκησή μας με επιθετικές δράσεις.

Εσείς είστε οι επαγγελματίες τρομοκράτες. Εμείς, με μικρές δράσεις μεγάλου περιεχομένου, θέλουμε να νιώσουν φόβο οι καταπιεστές. Η λευτεριά μας δεν μπορεί να περιμένει.

Θάνατο σε όλα τα κράτη, θάνατο στον καπιταλισμό και σε κάθε εξουσία!

Η αλληλεγγύη μεταξύ αναρχικών δε μένει στα λόγια.

Αποφυλάκιση για τη Στέλλα Αντωνίου. Αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατουμένους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ζήτω η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)

—Solidarixs Internacionalistas por la Anarquía del Cono Sur, Chile »

http://es.contrainfo.espiv.net/2012/04/09/chile-aviso-de-bomba-en-embajada-y-amenazas-de-muerte-a-diplomaticxs-griegxs/


http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/04/12/chile-aviso-de-bomba-en-embajada-y-amenazas-de-muerte-a-diplomaticxs-griegxs/#more-12987

Nessun commento:

Posta un commento