giovedì 19 aprile 2012

Μπρίστολ: Ευχές γενεθλίων στον φυγόδικο Μπάτζερ


Την Τρίτη, 17 Απρίλη, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Evening Post στο Μπρίστολ για να μεταφέρουμε ευχές γενεθλίων στο σύντροφό μας Χιου «Ασβό» Νόρφολκ (Huw ‘Badger’ Norfolk), ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι φυγόδικος αφού διώκεται για την επίθεση στο ίδιο κτήριο.

Κρατούσαμε ένα πανό που έγραφε «Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Μπρίστολ: Κάθε φυλακισμένος είναι πολιτικός κρατούμενος» και φορούσαμε μάσκες ασβών για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Να ζήσεις, Ασβέ! Όπου κι αν βρίσκεσαι!


Σημ.: Κατά τη διάρκεια των μαζικών ταραχών τον Αύγουστο του 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις άμεσες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν η επίθεση στα γραφεία της δεξιάς εφημερίδας Evening Post στο Μπρίστολ, για την οποία η αστυνομία ακόμα καταζητεί έναν ύποπτο βάσει στοιχείων DNA. Τότε οι μπάτσοι είχαν εισβάλει σε τοπική κατάληψη, δε βρήκαν τον άνδρα που αναζητούσαν –δηλαδή τον Μπάτζερ/«Ασβό»–, αλλά διεξήγαγαν πολιτική έρευνα, κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικές συσκευές, έγγραφα. Η εν λόγω εφημερίδα είχε επιστρατεύσει τους δημοσιογραφίσκους της ώστε να είναι παρόντες κατά την επιδρομή, κι επιπλέον, συνεισέφερε τα μέγιστα στις τοπικές κατασταλτικές ενέργειες των μπάτσων, ακριβώς όπως θα έκανε και κάθε άλλη φυλλάδα. Άλλωστε, μετά τη δολοφονία του Μαρκ Ντάγκαν, τα καθεστωτικά μίντια έσπευσαν να δικαιολογήσουν τους μπάτσους, δεν παρέλειψαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες «υπόπτων» κ.λπ. Βλ. και επιστολή του Μπάτζερ από την παρανομία, στ’ αγγλικά (Οκτώβρης 2011).


http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/04/19/bristol-uk-solidarity-with-fugitive-huw-badger-norfolk/

Nessun commento:

Posta un commento