sabato 21 aprile 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΟΞ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 60

Σήμερα, 20/04/12, γύρω στις 6.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια παρουσία 3 εισαγγελέων με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό της περιοχής από ισχυρές δυνάμεις, την εισβολή στα κατειλημμένα κτίρια του ΒΟΞ και της Βαλτετσίου 60 και το σφράγισμα αυτών. Η εντολή να επέμβει η αστυνομία δόθηκε ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε η Διοίκηση του ΙΚΑ και κατά τη διάρκεια της επιχείρισης συνελλήφθησαν 3 άτομα. Η επέμβαση είχε προλειανθεί κατάλληλα με την στοχοποίηση της κατάληψης από την επερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο φασίστας βουλευτής του ΛΑΟΣ, Πλεύρης, στις 09/03/12. Επίσης, να σημειώσουμε την παραγγελία, προ ολίγων ημερών, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε στους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών για την αυτεπάγγελτη παρέμβασή τους στις περιπτώσεις καταλήψεων Πανεπιστημίων, Υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων. Η σημερινή κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη.
Η επιλογή της ημερομηνίας εισβολής στο κατειλημμένο έδαφος του ΒΟΞ προφανώς δεν ήταν τυχαία· μία μέρα πριν από την «επίσημη» παρουσίαση του εγχειρήματος στην κοινωνία, μέσα σ΄ένα ασφυκτικό καθεστώς άγριας καταστολής απέναντι σε μετανάστες και αγώνες και στη ρυπαρή προεκλογική πραγματικότητα προσπάθησε να αποτελέσει μία κίνηση εντυπωσιασμού της Δημοκρατίας ώστε να αναζητήσει τη  χαμένη της υπόληψη στις ατραπούς του Ισχυρού Κράτους, της Τάξης και της Ασφάλειας. Στο μοναδικό πεδίο, δηλαδή, που μπορεί να στοιχηματίσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Μία επιλογή που μαζί με τα ρατσιστικά πογκρόμ της αστυνομίας και τις μαζικές φυλακίσεις των μεταναστών στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φανερώνει την ολοκληρωτική όψη ενός παρόλα αυτά φοβικού συστήματος. Ενός απονομιμοποιημένου και απαξιωμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος που στην ουσία στέκεται σε πήλινα πόδια… και που  ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει είναι να στηριχθεί στα παλιά, καλά και δοκιμασμένα δεκανίκια. Τα ακροδεξιά κελεύσματα της πατρίδας, οι εθνικιστικές κορώνες, οι αντικομμουνιστικές κραυγές και οι ναζιστικές πρακτικές αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι για να καμφθεί ο αγώνας για χειραφέτηση και ελευθερία. Η μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας στα άκρα της Δεξιάς, η υπερπροβολή των πρακτικών αυτών από τα ΜΜΕ και ο ακραία ρατσιστικός και συντηρητικός λόγος τους δεν σκοπεύουν απλά στην απόσπαση συναινετικών νευμάτων (και των συνακόλουθων ψήφων) από τα ακροδεξιά ακροατήρια αλλά έχουν ως στόχο τη συνολική μετατόπιση του πολιτικού άξονα της χώρας προς ακροδεξιές  θέσεις. Έχουν ως στόχο, δηλαδή, με φόντο τις επικείμενες εκλογές, τη δημιουργία κοινωνικών και θεσμικών αναχωμάτων απέναντι σε όλους αυτούς που εχθρεύονται τους εθνικούς, φυλετικούς και σεξουαλικούς  διαχωρισμούς, που πολεμούν την καταπίεση και την εκμετάλλευση, που συναντιούνται στις αντι-ιεραρχικές, αντιθεσμικές και αδιαμεσολάβητες κοινότητες αγώνα και που συγκρούονται βίαια στις απεργιακές πορείες και στα οδοφράγματα αμφισβητώντας έμπρακτα την επέλαση του κεφαλαίου και της βαρβαρότητας.
Οι επιθέσεις στις καταλήψεις και στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα είναι επιθέσεις στον κόσμο του κοινωνικού και ταξικού αγώνα. Και ως τέτοιες θα απαντηθούν!
Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας
ΑΛΛΗΛΕΓΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΟΞ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 60
20/04/12


http://pat61.squat.gr/

Nessun commento:

Posta un commento