venerdì 20 aprile 2012

Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία: Αναρχικοί τοποθετούν πανό στο Ρέντφερν και παρακωλύουν αστυνομική επίδειξη στο Ντάρλινγκ Χάρμπορ


Το ξημέρωμα της 1ης Απριλίου ομάδα αναρχικών τοποθέτησε πανό στο κτίριο της οδού Regent St. 90 στην περιοχή Ρέντφερντ, το οποίο έγραφε “ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΝΤΦΕΡΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ”. Το κτίριο το οποίο τώρα ανακαινίζεται, υπήρξε κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο και στέγη για περισσότερους από 10 ανθρώπους κατά τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2010. Μέσα σε αυτή την πόλη των ιδιόκτητων κτιρίων ανακυρήχθηκε “το Κάστρο του Λαού” το οποίο λειτούργησε με ηλιακή ενέργεια, ελεύθερο εργαστήρι και αυτοργανωμένο café και άνοιξε για το κοινό. Στα μέσα Δεκέμβρη 2010 η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο ενώ ακολούθησε μια αποτυχημένη δικαστική διεκδίκηση να μείνει το κοινωνικό κέντρο ανοιχτό. Το δημοτικό συμβούλιο του Σίδνεϊ, στο οποίο ανήκει το κτίριο, ανήγγειλε ότι θα το μετατρέψει σε διάστημα 6 μηνών σε κέντρο για άνεργους νέους. Από τότε παραμένει άδειο.

Το πανό τοποθετήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης παράλληλα με την προγραμματισμένη συγκέντρωση στο φράχτη όπου σφαγιάστηκε ο Τόμας Χίκει (TJ Hickey) το 2004 και όπου ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ιθαγενών, σχεδίαζε να υψώσει και να περιφρουρήσει μια παράνομη αναμνηστική πλάκα προς τιμή του θανόντος.

Το ίδιο πανό αναρτήθηκε πρόσφατα στην ετήσια διαδήλωση την 14ης Φλεβάρη στη μνήμη του θανάτου του TJ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στο Ρέντφερν εκφράζοντας το μίσος τους για τις ρατσιστικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συστηματικά στοχεύουν ενάντια στην κοινότητα των ιθαγενών. Μέσα από συνεχόμενη παρενόχληση και φυλακίσεις, η αστυνομία έχει προσπαθήσει να εξαναγκάσει τους ιθαγενείς να φύγουν από το Ρέντφερν και το Γουότερλου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της βίαιης ανάπλασης μέσα από το κυβερνητικό σλόγκαν “Kαθαρίζουμε το Ρέντφεν” εκ μέρους των ιδιοκτητών γης και ακινήτων, των γιάπηδων και των εργολάβων.

Ο οδυνηρός θάνατος του TJ υπήρξε η σπίθα για μια ρήξη που ξέσπασε στο Ρέντφεν, όταν οι νέοι των Koori (γηγενείς της νοτιοανατολικής Αυστραλίας) αηδιασμένοι από τις συνεχείς αστυνομικές διώξεις εξεγέρθηκαν ενάντια στους περιορισμούς του φόβου και της κανονικότητας και αναμετρήθηκαν με μια αστυνομική δύναμη, η οποία βρισκόταν στο σημείο για να εξυπηρετήσει το στόχο της, αυτόν της στρατιωτικής κατοχής. Με μπουκάλια, τούβλα, βεγγαλικά και μολότοφ, οι νεαροί πολεμιστές που έστησαν ενέδρα εκείνο το βράδυ διεκδίκησαν την αυτονομία τους ενάντια στο κατοχικό κράτος, τραυματίζοντας 40 άνδρες της αστυνομίας και παίρνοντας μια γεύση από τη συλλογική τους δύναμη.

Περισσότερα »


http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/04/20/anarchists-dropped-a-banner-in-redfern-and-disrupted-a-police-expo/

Nessun commento:

Posta un commento