venerdì 11 maggio 2012

Κοτσαμπάμπα, Βολιβία: Επίθεση σε ΑΤΜ από την Αυτόνομη Φράξια Εξεγερμένες Αλήτρες/ΑΑΟ-ΔΕΜ

30 Απρίλη 2012
Η μάχη μας δεν είναι μια πάλη καλή και ειρηνική, δεν είναι η πάλη εκείνων που θέλουνε να καλοπιάσουν άτομα και να πέσουν για ύπνο χωρίς να έχουν κάνει τίποτα που να ξεφεύγει από την κανονικότητα. Η μάχη μας είναι η βίαιη πάλη που επιτίθεται, που παίρνει πρωτοβουλία, που δεν υποχωρεί, που είναι πάντοτε σε ένταση, γιατί δε συμβιβάζεται ούτε με τη νορμάλ ζωή ούτε με την υποταγή.
Δε θα επιτρέψουμε να επιτίθενται και να ρισκάρουν μονάχα μερικές. Η μάχη μας είναι επίσης η πάλη όλων όσων έχουν περάσει στην αντίσταση και στην αντεπίθεση. Για την επίθεση χωρίς ανακωχή ενάντια στις εχθρές μας, στεκόμαστε πλάι στις κρατούμενες, στις διωκόμενες και στις παράνομες, που συντηρούν την οργή μας για την καταστροφή της εξουσίας, την οποία τόσο απεχθανόμαστε, πλάι στις Συντρόφισσες της ΣΠΦ, Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και Χρήστο Τσάκαλο, στο Λαό των Μαπούτσε, στους λαούς που συγκρούονται για το TIPNIS, που αμφισβητούν στην πράξη και διαλέγουν τη μάχη παρά μια ζωή συστημική μα σκλάβα. Στο πλάι τους κηρύσσουμε την εχθροπραξία.
Και σε όσες πιστεύουν ότι η πυρπόληση ενός ΑΤΜ είναι κάτι χωρίς νόημα σε αυτήν τη μάχη, λέμε τα εξής:
Το αντίπαλο δέος μας φοράει το μανδύα της οικονομικής βοήθειας για να βελτιώσει, υποτίθεται, την ύπαρξη όσων πιστεύουν στη μόστρα του, εξυψώνεται μέσω εκείνων που πιστεύουν ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες αν δεχτούν τα λεφτά του ως δάνειο.
Υποθήκες, πανωτόκια και φυλακίσεις έρχονται για όσες δεν πληρούν τους συμβιβασμούς που τις υποχρεώνουν να αφιερώσουν τη ζωή τους σε δουλειές πάντα αποξενωτικές. Αυτές είναι κάποιες από τις παγίδες του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Είναι φυλακές χωρίς τοίχους, περιφράξεις τυπωμένες στα μπαρκόουντ των πιστωτικών καρτών, που παράγουν την αναγκαιότητα του φαύλου κύκλου της κατανάλωσης, αγοράς, πληρωμής και χρέωσης, μέσω της εκμετάλλευσης της γης και των κατοίκων της, χωρίς να ενδιαφέρει το κόστος της συσσώρευσης βουνών χρημάτων. Οι άλλες φυλακές φτιάχνονται για όσες δεν αφήνονται έρμαιες αυτής της ζωής τού γεννήσου, παράγαγε, κατανάλωσε και ψόφα.
Οι αναρχικές κατά τη διάρκεια της Ιστορίας έχουμε καταφύγει στη βία για να καταγγείλουμε και να καταπολεμήσουμε αυτό το σύστημα, ως απάντηση στην επίθεση και στην καταστολή του κράτους, και αυτό που λέμε δεν αποτελεί καμιά καινοτομία. Ούτε, βέβαια, αποτελεί καινοτομία το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Ιστορίας έχουν φροντίσει να παρουσιάσουν τις αναρχικές ως αντικοινωνικές, πυρομανείς ή βομβίστριες. Τίποτε από όλα αυτά. Οι αναρχικές είμαστε βίαιες γιατί η βία της καταπίεσης δεν αξίζει τίποτα παραπάνω από την όμορφη απελευθερωτική μας βία.
Οι αναρχικές της πράξης αναζητάμε τη μαζικοποίηση της μάχης, την προπαγάνδα της εξέγερσης και την ανάληψη της λευτεριάς στα χέρια της καθεμιάς, ξεκινώντας από την καταστροφή αυτών που περνιούνται για αφεντάδες μας. Γι’ αυτό προβαίνουμε σε επιθέσεις ενάντια στα υλικά τους υποστυλώματα, στα εμβλήματα της κυριαρχίας και μέσω των ιδεών αυτών καλούμε σε αλληλέγγυα επίθεση, απελευθερωτική επίθεση, συνωμοτική επίθεση.
Είμαστε περσόνες που δε γονατίζουν! Δε θέλουμε να επιβάλουμε τις ιδέες μας, δε θέλουμε να είμαστε ούτε αφέντρες ούτε σκλάβες κανενός, θέλουμε να αγωνιστούμε για μια ζωή αξιοπρεπή, λεύτερη και αλληλέγγυα. Για την επέκταση του αντεξουσιαστικού αγώνα, για τη διάδοση της φωτιάς και την καταστροφή των υλικών δομών της εξουσίας!
Αυτόνομη Φράξια Εξεγερμένες Αλήτρες
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο
Fracción Autónoma de las Birlochas Rebeldes
Federación Anarquista Informal – Frente Revolucionario Internacional



http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/05/10/cochabamba-bolivia-reivindicacion-de-la-quema-a-un-cajero-automatico/#more-13328

Nessun commento:

Posta un commento