sabato 19 maggio 2012

Παρίσι: Πρώτη ταραγμένη μέρα της δίκης των 6 συντρόφων που διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο

Βρεθήκαμε στο Πρωτοδικείο του Παρισιού για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους 6 συντρόφους που διώκονται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ενώ καμιά πενηνταριά άτομα είχαν εισέλθει στην αίθουσα ακροάσεων, περίπου 100 ακόμα περίμεναν απ’ έξω. Καθώς είχαμε κακές προθέσεις, ξεδιπλώσαμε ένα πανό που έγραφε «Η δημοκρατία φυλακίζει και σκοτώνει – Κάτω το κράτος και το Κεφάλαιο» και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα ώστε να φτάσει η αλληλεγγύη μας μέσα στην αίθουσα που βρίσκονταν οι σύντροφοι: «Ελευθερία για όλους, με ή χωρίς χαρτιά», «Κάτω το κράτος, οι μπάτσοι και τα αφεντικά», «Πέτρα προς πέτρα και τοίχο προς τοίχο, θα καταστρέψουμε όλες τις φυλακές», «Ελευθερία για όλους, με ή χωρίς χλωρικά» (αναφορά στις σκόνες χλωρικών αλάτων που είχαν βρεθεί στους δύο από τους συλληφθέντες).
Τραγουδήσαμε επίσης μερικά τραγούδια, δίνοντας έμφαση στο στίχο «Να ξέρεις ότι η καλύτερή σου φίλη, προλετάριε, είναι η χημεία» (από το αναρχικό τραγούδι «La Java des Bons-Enfants»).
Οι μπάτσοι μάς άρπαξαν το πανό και, καθώς δε φάνηκε να εκτιμούν ιδιαίτερα τα συνθήματά μας, ρώτησαν ποιος ήταν ο επικεφαλής μας για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. Σε μία ενωμένη κραυγή, φωνάξαμε την αντίθεσή μας με κάθε είδους αρχηγούς κι ηγέτες.
Μετά από ένα μισάωρο, κατέφτασαν κι άλλοι μπάτσοι, κι αποφασίσαμε να τους κάνουμε γνωστό τι πιστεύουμε γι’ αυτούς, φωνάζοντας «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!» Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενοι τις προθέσεις τους, σχηματίσαμε αλυσίδα κι ετοιμαστήκαμε να φύγουμε κακήν κακώς, συνεχίζοντας ωστόσο να φωνάζουμε συνθήματα αλληλεγγύης. Μετά από αρκετά σπρωξίδια, οι μπάτσοι άνοιξαν τη μεγάλη πόρτα του ισογείου και μας πέταξαν έξω.
Στην ώρα που ακολούθησε, οι μπάτσοι μάς κυνήγησαν στους γύρω δρόμους ώσπου σταμάτησαν 15 άτομα για εξακρίβωση. Δύο συντρόφισσες κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Goutte d’Or για μία μέρα, χωρίς να γνωρίζουμε αρχικά με ποια κατηγορία. (Όταν αφέθηκαν ελεύθερες, μάθαμε πως ο λόγος κράτησης ήταν ότι αρνήθηκαν να επιδείξουν ταυτότητες.)
Ούτε οι μπάτσοι ούτε οι δικαστές θα σταματήσουν τις εξεγέρσεις μας! Αλληλεγγύη στους 6 συντρόφους των οποίων η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 15/5, την Τετάρτη 16/5, τη Δευτέρα 21/5 και την Τρίτη 22/5, στις 13.30, στο 10ο τμήμα του Πρωτοδικείου του Παρισιού.


http://www.youtube.com/watch?v=vraRDTMCm0M&feature=player_embedded


http://gr.contrainfo.espiv.net/2012/05/17/parisi-proti-taragmeni-mera-tis-dikis/

Nessun commento:

Posta un commento