domenica 30 ottobre 2011

[VNG] Homenatge en memòria d’Emili Pardiñas, exmilitant del MIL


En memòria del company anarquista Emili Pardiñas Viladrich, mort diumenge passat 23 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.

Diumenge passat 23 d’octubre mor a l’edat de 68 anys a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el company anarquista Emili Pardiñas Viladrich, conegut com "Pedrals" quan militava al MIL (Moviment Ibèric d’Alliberament). Les seves companyes i companys hem organitzat un homenatge en la seva memòria divendres que ve 28 a les 20:00 en la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

http://www.lamalatesta.net/images/caballossalvajes.jpgResum Biogràfic realitzat pel company Txema Bofill:

Nascut a Lleida, sociòleg i advocat. Va participar en el Maig francès i va ser militant del MIL amb el nom de "Pedrals". Va ser el primer militant del MIL a fer una valoració i testimoni sobre el seu pas pel MIL. El seu primer llibre té per títol un comentari de Salvador Puig Antich: "Si este año no tocamos la revolución, me aventuro con los caballos salvajes". Se’l dedica a la seva companya Hortensia, a la seva filla Ixia i a Jean-Marc Rouillan, que està a la presó.

Va participar al Congrés d'auto dissolució del MIL a Tolosa a l'agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL.

El 2004 a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, va participar a la conferència de premsa i manifest de militants de MIL OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

Despres va publicar amb el dibuixant Carlos Azagra una història novedosa i en forma de còmics del MIL: "A la revolución en gerundio", editat per les Edicions de Ponent.

Com advocat ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i els companys empresonats.

Et recordem i no t'oblidarem en les lluites a venir.

Que tingues sort en la teva aventura amb els cavalls salvatges...

Homenaje en memoria de Emili Pardiñas, ex militante del MIL
En memoria del compañero anarquista Emili Pardiñas Viladrich, fallecido el pasado domingo 23 de octubre en Vilanova i la Geltrú.

El pasado domingo 23 de octubre muere a la edad de 68 años en Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el compañero anarquista Emili Pardiñas Viladrich, Conocido como "Pedrals" cuando militaba en el MIL (Movimiento Ibérico de Liberación). Sus compañer@s hemos organizado un homenaje en su memoria el próximo viernes 28 a las 20:00 en la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

http://www.lamalatesta.net/images/revolucion.jpgResumen Biográfico realizado por el compañero Txema Bofill:

Nacido en Lleida, sociólogo y abogado. Participó en el Mayo francés y fue militante del MIL con el nombre de "Pedrals". Fue el primer militante del MIL en hacer una valoración y testimonio sobre su paso por el MIL. Su primer libro tiene por título un comentario de Salvador Puig Antich: "Si este año no tocamos la revolución, me aventuro con los caballos salvajes". Se lo dedica a su compañera Hortensia, a su hija Ixia y a Jean-Marc Rouillan, que está en prisión.

Participó después en el Congreso de auto disolución del MIL en Toulouse en agosto de 1973. Le detienen en Barcelona el septiembre de 1973, después de las múliples detenciones de militantes del MIL.

En 2004, la salida de la película Salvador del productor Jaume Roures Llop, participó en la conferencia de prensa y en el manifiesto de militantes de MIL, OLLA y GARI, contra la manipulación, desinformación y revisionismo histórico sobre el MIL en el film.

Después publicó con el dibujante Carlos Azagra una historia novedosa en forma de cómics del MIL: "", editado por Edicions de Ponent.

Como abogado defendió las causas perdidas, los movimientos sociales y l@s compañer@s encarcelad@s.

Te recordamos y no te olvidaremos en las luchas por venir

Que tengas suerte en tu aventura con los caballos salvajes...

http://www.red-libertaria.net/noticias/modules.php?name=News&file=article&sid=2544

Nessun commento:

Posta un commento